Minami Nishinaga / I’ll give brownie points to something like Čert 180 g, Loupák pes 60 g, or perhaps Bez omáčky

Minami Nishinaga / I’ll give brownie points to something like Čert 180 g, Loupák pes 60 g, or perhaps Bez omáčky

Fait Gallery Preview

26. 2. – 9. 5. 2020

Vernisáž: 26. 2. 2020 v 19.00

Kurátor: Tímea Vitázková

 

Výstava odkazuje ke všedním momentům, které kvůli jejich subtilnosti a „nepatrnosti“ málokdy zaznamenáváme nebo lehko přehlížíme. Skrze osm mikropohádek o imaginárních dialozích mezi subjekty a objekty, můžeme naslouchat zvučení nově uvědomělých předmětů a přemýšlet, jak moc je důležité, aby na nás ostatní mysleli a cenili si nás. 

Výstava I’ll give brownie points to something like Čert 180 g, Loupák pes 60 g, or perhaps Bez omáčky vizualizuje příběhy osmi antropomorfních objektů z různých materiálů. Jde o příběhy imaginativních dialogů mezi subjektem a objektem, které jsou plné starostlivosti, pozornosti a empatie. Minami Nishinaga oplývá jakousi obsesí každodenností. Je citlivým pozorovatelem situací a komunikací, které se mnohým mohou jevit jako běžné a nezajímavé, ona v nich však umí dekódovat ten nepatrný šelest a detaily, s nimiž pak pracuje ve své tvorbě. Díla, která budou představena na výstavě ve Fait Gallery, jsou podmanivá svou subtilností, poetikou a imaginativností, zároveň však vybízejí k větší humánnosti a porozumění.

Minami Nishinaga (Tokyo, 1995) v současnosti žije v Praze a je studentkou Ateliéru sochařství vedeném Dominikem Langem a Edith Jeřábkovou na UMPRUM. Pro její tvorbu je signifikantní subtilnost, imaginativnost, ale také zájem o detaily každodennosti, specifikace jazyka a sociální interakce. Výsledkem jsou tak díla se svéráznou poetikou a charakteristickou roztomilostí. 

Výstava bude zahájena vernisáží ve středu 26. února 2020 v 19 hodin.

Kontakt pro média:

Tímea Vitázková

vitazkova@faitgallery.com

+420 601 327 291

www.faitgallery.com

Jdi zpět